MILANO - Turistička zajednica Zadarske županije je zajedno sa TZ Grada Zadra, TZ grada Paga, TZ grada Biograda, TZ grada Nina i TZ mjesta Zaton, a uz veliku organizacijsku pomoć Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu, predstavila turističku ponudu Zadarske regije.

Prezentacija pod nazivom "SCOPRI LA REGIONE DI ZARA" održana je u srijedu navečer u samom središtu Milana, novinarskom domu «Circolo della stampa» pred oko 60-tak turističkih novinara i touroperatora. Svojim dolaskom prezentaciju je uveličao i  Đani Maršan, konzul Republike Hrvatske u Milanu.

U sklopu prezentacije je Klaudio Stojnić, direktor Predstavništva HTZ-a u Milanu, održao prezentaciju turističkih mogućnosti Hrvatske. Nakon toga je Ina Sikirić iz TZ Zadarske županije održala power-point prezentaciju turističkih mogućnosti Zadarske regije. Prikazana je i prezentaciju TZ grada Zadra, promižbeni film TZ grada Paga i film o Morskim orguljama i Pozdravu Suncu.

Okupljeni novinari i touroperatori dobili su i konkretne informacije o zemljopisnom položaju i prirodnim ljepotama Zadarske regije, prometnoj povezanosti s naglaskom na direktne letove «Ryanaira» iz Pise i Barija i trajektnoj povezanosti s Anconom.

Govorilo se o plažama, arhipelagu i nautičkom turizmu, mogućnostima aktivnog odmora, kulturnom turizmu i baštini, mogućnostima smještaja i wellness turizmu, gastronomiji i najavili brojna kulturna, zabavna i sportska događanja.

Uoči početka prezentacije zadarska delegacija je dali intervju za SKY TV na temu: «Upoznajmo Zadarsku regiju», a na kraju im i ustupila film o Morskim orguljama i Pozdravu Suncu kako bi njegove isječke mogli ukomponirati u intervju.

Jedno od zanimljivih novinarskoh pitanja je bilo ima li Zadar odgovarajuću sportsku dvoranu za sve koncerte koji se ljeti održavaju.

- Bili su oduševljeni kad smo im rekli da se koncerti samo zimi održavaju u novoj sportskoj dvorani na Višnjiku a da se ljeti isključivo koriste otvorene pozornice u povijesnom dijelu grada Zadra, rekla je Ina Sikirić iz TZ Zadarske županije. 

Na kraju prezentacije održana je degustaciju pršuta i Paškog sira.

 - Može se zaključiti da je prezentacija bila vrlo uspješna i odlično posjećena. Nakon završetka su nas kontaktirali brojni novinari koji su zatražili još neke dodatne informacije, prospekte ili najavili svoj dolazak. Tako će već u subotu 29. svibnja u Starigrad Paklenicu dolazi Nicola di Gregorio, novinar «Trekk Magazina» i član organizacije «Trekking Italia» koji će biti naš gost i koji će istražiti mogućnosti trekkinga u NP Paklenica i o tome objaviti reportažu, kazala je Sikirić.