Spring Media, zadarski web studio, pokrenuo je Croatia Free WiFi - besplatnu geolokacijsku aplikaciju na Android platformi koja pokazuje položaj besplatnih WiFi hotspotova u Hrvatskoj. Kako su nam rekli, već u prvom tjednu nakon objavljivanja na GooglePlay, ušla je među prvih sto novih besplatnih aplikacija, a dostupna je za besplatno preuzimanje na:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.springmedia.crofreewifi.

- Koristeći GPS, aplikacija pokazuje trenutnu lokaciju korisnika na mapi. Sadrži najveću bazu od više od 250 besplatnih wifi lokacija u svim većim hrvatskim gradovima. Podaci su prikupljeni iz raznih neslužbenih izvora na Internetu. Omogućuje pronalaženje besplatnih WiFi hotspotova za vaš mobitel, tablet ili laptop. Služi za smanjenje troškova pristupa internetu, te omogućuje brži pristup internetu kada je internetska veza
mobitela spora, kazali su nam iz Spring Medie dodajući kako se aplikacija koristi Google map enginom te ima mogućnost prikaza karte i satelitskog pogleda.


Pohvalili su se i da je kodiranje aplikacije trajalo je tek tjedan dana, nakon što su prikupili sve podatke.

- Sličnih aplikacija nema u Hrvatskoj. Postoji nekoliko svjetskih rješenja koji pokazuju besplatne WiFi hotspotove u Hrvatskoj, međutim, imaju znatno manji broj lokacija. Očekujemo da će pravu primjenu aplikacija imati s početkom turističke sezone, kada je strani turisti mogu koristiti za smanjenje troškova roaminga dok uživaju u ljepotama naše zemlje, poručili su iz Spring Medie.


Za budućnost planiraju objaviti nove verzije ove aplikacije, stalno nadopunjavati popis besplatnih WiFi hotspotova novim lokacijama te dodati nove mogućnost, ali i još projekata..

- Do kraja godine planiramo objaviti verzije aplikacije za IOS i WindowsPhone. U pripremi imamo još nekoliko zanimljivih projekata. Pozivamo sve korisnike da nam jave lokacije besplatnih WiFi hotspotova koji još nisu uneseni na mapu aplikacije, putem Twitter ili Facebook kanala, kazali su iz Spring Medie.

Web stranica aplikacije je http://www.croatiafreewifi.com/
Na Twitteru (http://twitter.com/croatiafreewifi) i Facebook stranici
(http://www.facebook.com/croatiafreewifi) možete doznati novosti i zanimljivosti u vezi ove aplikacije.