Nakon uspješnog sastanka s gradonačelnikom, na posljednjoj konferenciji za novinare predsjednica Gradske organizacije HSS-a Irena Devčić te predstavnici OPG-a Davor Smolić Ročak i Drita Dunatov iznijeli su projekt certifikacije proizvoda.

Izdvajanje certificiranih proizvoda u posebni dio tržnice temeljna je ideja procesa, a kao prvi korak najavljeno je provođenje ankete među OPG-ovcima dok je za provođenje ideje potrebno minimalno pet predstavnika.

Rok za provođenje ankete je prošao, a javila su se samo četiri zainteresirana OPG-ovca.

- Iznenađuje me ovaj broj, jer smo prilikom prezentiranja ideje naišli na veliki interes. Smatram da je razlog slabog odaziva zasigurno sezona, vrućine i gužva te očekujem bolji odaziv u nastavku, izjavio je direktor Tržnice Vlatko Marušić koji je posao provođenja ankete preuzeo na sebe.

Projekt certifikacije sufinancirat će Tržnica Zadar i Grad Zadar, a OPG-ovci će dobiti posebni vizualni identitet i oznaku „Proizvod hrvatskih seljaka".

- Anketiranje se nastavlja, a OPG-ovci ne snose troškove, naznačio je Marušić te pozvao sve zainteresirane da se prijave.

Uvjeti su potvrda o vlasništvu nad zemljom na kojoj proizvode voće i povrće te da imaju uredan odnos sa zadarskom tržnicom.