Nakon slabijeg srpnja i pada od čak 17 posto u zračnom prometu, Zračna luka Zadar ostvarila je puno bolje rezultate u kolovozu. 

U odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine zabilježen je pad od ukupno dva posto.

Tako je u kolovozu ove godine kroz Zračnu luku Zadar prošlo 96.000 putnika, a isti mjesec prošle godine 98.000 putnika. Od 1. siječnja do 31. kolovoza 2015. kroz Zračnu luku Zadar prošlo je 360.956 putnika, a u istom razdoblju prošle godine prevezeno je 368.448 putnika. U kolovozu je zabilježena rekordna popunjenost većine linija, a posebice Ryanairovih. 

Iz Uprave tvrde da će minus u srpnju ipak biti nadoknađen prometom u kolovozu, a očekuju i dobru postsezonu.

I rujan je na razini prošle godine. Do 11.09. prevezeno je 384,533 putnika, što je otprilike na razini istoga razdoblja lani.

-U 2015. očekujemo promet na razini prošle godine ili možda samo koji postotak manje, što je na kraju ipak izvrstan rezultat jer je prošla godina s prometom od 495.000 putnika bila rekordna u povijesti Zračne luke. Smanjenje broja linija nakon odlaska švedskog avioprijevoznika ScandJeta i bankrota poljskog Eurolota nadoknadili smo izvrsnom popunjenošću zrakoplova. Tako smo samo za Dublin imali popunjenost zrakoplova veću od 90 posto, a prosječna nam je po zrakoplovu iznosila 83 posto, što je zaista izniman prosjek popunjenosti - rekla je direktorica Ćosić ističući kako se u posezoni ipak očekuje bolji promet.