Udruga Mladi poduzetnik Hrvatska, uz potporu Zadarske županije i u suorganizaciji AGRR-e, Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari organizira 22. travanja u IMPACT Centru u Zadru konferenciju pod nazivom „Poduzetništvo mladih u poljoprivredi, ruralni razvoj - budućnost RH". 

Udruga Mladi poduzetnik Hrvatska do sada je uspješno organizirala niz konferencija, a ovog puta tema je ruralni razvoj RH kroz poticanje poduzetništva usmjerenih prema aktivaciji mladih u poljoprivredi. Konferencije će se nakon Zadra održati u Bjelovaru, Slavonskom Brodu, Virovitici i Vinkovcima.

Program Konferencije koncipiran je na slijedeći način:

1. Uvodno predavanje u kojem će biti prikazana slika današnje poljoprivrede i onog što nas očekuje u budućnosti

2. Prezentacija mladih i uspješnih poljoprivrednika/ca koji će podijeliti svoja iskustva s polaznicima konferencije.

3. U uvodnom predavanju prvog panela biti će predstavljen projekt EkoBiz koji je financiran iz socijalnog fonda, te će se analizirati ekološka poljoprivreda kao prilika za mlade poljoprivrednike. Na prvom panelu raspravljati će se o stručnom istraživanju tržišta preko kojeg se može odrediti koje poljoprivredne kulture su profitabilne, točnije kako stvoriti preduvjete za što uspješnije bavljenje poljoprivredom.

4. Na drugom panelu raspravljati će se na koji način i uz čiju pomoć realizirati zacrtano u prvom panelu: Kako pomoću zadruga, udruga, proizvođačkih organizacija ili uz pomoć lokalne samouprave, EU fondova, LAG-ova doći do točnih informacija i stručnih odgovora.

5. Zaključno predavanje biti će usmjereno na EU fondove, gdje će se kroz dobre primjere ukazati na najčešće probleme i pogreške koje su se javljale kod prijava, te će se uz konstruktivnu raspravu pokušati adekvatno odgovoriti na sve nejasnoće, kako bi se potencijalni kandidati što kvalitetnije pripremili za sljedeće natječaje.

Na Konferenciji će sudjelovati uspješni mladi poljoprivrednici, znanstveno-istraživačka zajednica, dionici LAG-ova, udruge, konzultanti za EU fondove i ostale stručne osoba koje će svojim znanjem pružiti što konkretnije informacije koje zanimaju mlade poljoprivrednika.

Pozivamo sve mlade poljoprivrednike/ce i one koji to žele postati da se prijave za sudjelovanje na konferenciji koja je u potpunosti besplatna.

Prijavite se vrši putem linka za prijavu.

Cjelokupan program konferencije možete pogledati OVDJE.