ZADAR- Kaufland Hrvatska, za koji se projektom od 31 milijun kuna, gradi novi trgovački centar Sinjoretovo na istočnom ulazu u Zadar (prostor bivše Prigorke), objavio je natječaj za popunu 50-tak novih radnika.

Uz domara predviđeno je više radnik mjesta za blagajnike, za rad na trezoru te informacijama kao i voditelje grupa.
Prema natječaju, za koji je rok prijava do 19. lipnja, traži se 30 radnika: od četvoro čistaća, šestoro za prodaju mesa i 20 prodavača. Od onih koju budu izabrani očekuje se potvrda o nekažnjavanju. Svima njima taj njemački trgovački lanac nudi tjedno radno vrijeme od pet dana, ali i zakonsko plaćanje rada nedjeljom, blagdanima i noćnog rada.
Poznato je da Kaufland tijekom ljeta radi i do ponoći.

Kaufland je u Zadru otvorio prvu trgovinu prije 15-tak godina, a nova se ubrzano podiže kako bi vjerojatno tijekom ljeta bila otvorena ta trgovina uz Jadransku magistralu koja će se prostirati na 4 400 metara četvornih. Za pristup novom Kauflandu, ali i Soniku grade se i dvije ceste za koje će se s Gradom Zadrom "prebiti" iznos komunalnog doprinosa. Izvođač radova, koji su počeli prije Uskrsa, splitski  je Lavčević. Ta građevinska tvrtka za austrijski Spar već  je podigla novi trgovački objekt uz magistralu, na području općine Bibinje.