Falkensteiner Hotels&Residences ove godine očekuje stabilno poslovanje s porastom prihoda, u čemu bi najveću zaslugu trebao imati luksuzni kamp na Boriku, vrijedan 9 milijuna eura, koji će biti otvoren krajem lipnja. Za razliku od drugih kampova, on će raditi cijelu godinu a već početak bukinga pokazuje da će za njega biti dosta interesa.

- Taj kamp donosi posve jedinstveni koncept kampiranja s puno različitih sadržaja, 375 smještajnih jedinica, od čega 276 parcela, 86 mobilnih kućica i 13 glamping jedinica. Specifičan je i po tome što je vrlo blizu gradu te će njegovi sadržaji biti dostupni i građanima i turistima, a pri gradnji i opremanju vodilo se računa i o održivom razvoju, priopćili su iz grupacije.

Falkensteiner je od dolaska na hrvatsko tržište 2000. godine uložio 200 milijuna eura. U sjedištu i tri turistička naselja u Hrvatskoj - Boriku i Punta Skali na zadarskom području te u Punatu na otoku Krku zapošljava 1.000 radnika, od čega 300 stalnih i 700 sezonaca. Sezosnkim radnicima omogućen je rad u hotelima u Austriji i Italiji tijekom cijele godine.

Ove godine su gostima nudili razne pakete za rane rezervacije uz provođenje dodatnih promocija i kampanja, uz dobar odnos vrijednosti za novac, pa već sada imaju pokazatelje o još jednoj uspješnoj sezoni.