U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, a u suradnji s Gradom Pagom, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR), održat će se radionica o financijskim instrumentima Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., 4. srpnja u Kneževom dvoru u Pagu s početkom u 10.30 sati.

Radionicu će voditi predstavnici Ministarstva poljoprivrede (Upravljačkog tijela Programa ruralnog razvoja), HAMAG-BICRO-a i HBOR-a. Radionica je namijenjena prvenstveno potencijalnim krajnjim primateljima potpore kroz financijske instrumente za ruralni razvoj. Polaznici radionica dobiti će informacije o uvjetima i načinu korištenja financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja te odgovore na praktična pitanja oko podnošenja zahtjeva i korištenja zajmova, jamstva i kredita.

Program radionice :

10:30 - 11:00 Registracija sudionika
11:00 - 14:00 Financijski instrumenti Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020.
- Vrste i značajke financijskih instrumenata
- Područja ulaganja za potporu putem financijskih instrumenata
- Model provedbe i praktične upute
- Pitanja i odgovori
14:00 Predviđeni završetak radionice

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske Unije, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Podmjera 19.2. "Provedba operacije unutar CLLD strategije", Podmjera 19.3. "Priprema aktivnosti suradnje LAG-a" i Podmjera 19.4. "Tekući troškovi i animacija" u okviru Mjere 19 "LEADER-CLLD" , LAG "Mentorides", Program ruralnog razvoja 2014-2020. Udio sufinanciranja 90% EU, 10%RH , Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja.