ZADAR- Zadranin Nebojša Prtenjača, "profesor" Rock repeticija, emisije na Radiju 057, jutros je u eteru ispričao svoj doživljaj dvostrukog koncerta The Bossa u Milanu.

Za Profesora, koji je jedan od najvećih zadarskih obožavatelja Bruce Sprinsteena, bili su to šesti i sedmi koncert na kojima je bio.-  U Milanu je na ta dva koncerta  The Boss ukupno svirao više od sedam sati. Izveo je 70 stvari i nije se ponavljao na oba koncerta. Born to Rine  Springsteen je izveo 1456 puta, a to je zvučalo kao da je svira i pjeva četvrti, peti put. Po dužini koncerta još uvijek je rekordan onaj u Helsinkiju, koji je trajao 4 sata i šest minuta, profesorski je naveo Prtenjača.

Ono što će pamtiti kao obilježje koncerata Springsteena je scenografija koja je iznenadila i samog The Bossa. Više od 60 tisuća ljudi je svojim tijelima prikazalo talijansku zastavu. Bruce i San Siro (milanski stadion) vole se javno. Bilo je tu i pokliča islandskih navijača kojeg je preuzela publika na milanskom koncertu.

Među 130 tisuća ljudi, koji su u ta dva dana prošla kroz i oko milanskog stadiona, prema Prtinim riječim niti jednog nije bilo "živčanog". - A to znači da nitko nije viđen pijan, da se nitko nije tukao, bio neugodan, a kamoli nervozan, pojasnio je Prtenjača.

Biti na dva koncerta Bruce Springteena u Milanu znači i upoznati nove ljude. Jedan koji se najviše dojmio zadarskog Profesora bio je kolega mu iz Sjeverne Caroline u SAD-u.

- Michael Telesca bio je 400 puta na koncertima The Bossa, a njegov sin 156 puta. On je profesor u srednjoj školi u kojoj ima izborni predmet slušanje i analiza pjesama Bruce Springsteena, ispričao je Nebojša Prtenjača.

Prema njemu poznatim informacijama u Hrvatskoj je najveći njegov fan Tomo Dukić iz Zagreba. Bruce Frederick Joseph Springsteen iskren je, jedinstven i neumoran, zbog čega publika obožava njegove koncerte.

U želji da ode i na njegov koncert u Oslu, što su mu za sad pusti snovi, našem Profesoru rock - repeticija za utjehu je ostao plakat s milanskog koncerta, kojeg je skinuo u Milanu, umjesto tamošnjih komunalaca.