ZADAR- Prostor u kojem je do srpnja bio Turističko informativni centar, Grad Zadar je ponudio u najam po cijeni od 55 eura za metar četvorni. TZ Grada Zadra taj je prostor od 26 kvadrata koristila bez naknade i vratili su ga Gradu koji na tom prostoru namjerava uprihodovati najmanje 1 430 eura mjesečno. Na natječaj mogu licitirati oni koji žele prodavati slastice, autohtone proizvode ili robne marke odjeće, obuće ili kozmetike.

Na Narodnom trgu Grad Zadar je prije 7 godina postigao rekordnu cijenu kod davanja u zakup poslovnih prostora. Zagrebačka tvrtka Stillmark, koja zastupa francusku kozmetičku liniju L Occitane za prostor veličine 70 kvadrata ponudili su 76,2 eura po četvornome metru. Početna cijena bila je 35 eura.

Prema početnim cijenama prvog natječaja, kojeg je autor novi pročelnika za gospodarenje gradskom imovinom Tomislava Korone, najveći iznos zakupa bi bio za famozni prostor u Ulici Mihovila Klaića koji je na svakom natječaju - 54 kvadrata puta 32 eura najmanje. Po visini očekivanog zakupa slijedi ga prostor od 43 kvadrata po cijeni od 35 eura za metar četvorni, a namjena je isključivo ugostiteljska. Na adresi Stomorica 5 do sada je bila istoimena konoba. Tko će ponuditi najmanje 1505 eura mjesečno, znat će se na otvaranju ponuda 16. studenog.

Na natječaj je oglašen najam čak 11 poslovnih prostora - uglavnom na Poluotoku. Među skupljim najmovima našao se i prostor od 59 kvadrata na Branimirovoj obali u kojem je ugostiteljski sadržaj. On je predviđen i u novoj namjeni koju su odredili iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom, kao i različite vrste trgovine.