Slučaj radova na pomorskom dobru u Maslenici, kojih je Državnom inspektoratu prijavio gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčić, dobio je nastavak. Zubčić sada kroz priopćenje za javnost odgovara načelniku Općine Jasenice Martinu Baričeviću koji tvrdi kako je gradnja legalna te da SDP-ovog vijećnika netko "kljuka" lažnim informacijama

- Očekivano načelnik Baričević ne želi odgovoriti na postavljena pitanja. Očito je domet proglasiti nekog dušebrižnikom jer želi da se poštuju zakoni Republike Hrvatske, dok se s druge strane poziva na iste dokumente kao i kad je branio gradnju objekta kojem je građevinska inspekcija naložila uklanjanje. Želi li to načelnik Baričević reći da građevinska inspekcija ne radi po zakonu? Zanimljivo kako načelnik tvrdi da je pročišćivač bio ugrađen te se postavlja pitanje da li je još uvijek ugrađen, ako je ikad bio? Kako tvrdi da su svi dokumenti javno dostupni u Službenom glasniku općine Jasenica red je da ga pitam zašto je onda zadnji godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom iz 2017. godine? Nadam se da načelnik može odgovoriti kako betonske stupove u moru smatra gotovom konstrukcijom? Nadam se da može odgovoriti zašto tijekom izvođenja radova nije stavljena obavijest o izvođaču i nadzoru radova? 

Žao mi je što osim patronizirajućeg tona i traženja krivca, načelnik malo više ne brine o stvarima za koje je nadležan. Izgleda da je vođen poznatom HDZ-ovom metodom; nije bitno što se krši zakon, bitno je tko je ukazao na to. Nemam se namjeru prepucavati preko medija, već očekujem da će nadležna tijela utvrditi stvarno stanje kad načelnik nije u mogućnosti ili možda ne želi pružiti sve odgovore.