Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu tijekom ljetnih mjeseci zabilježen je pojačani promet te će policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom mjeseca kolovoza poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sve kategorije sudionika u prometu. Prvenstveno će se pojačano nadzirati činjenje prekršaja tzv. „četiri glavne ubojice u prometu": prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

Tijekom kolovoza 2018. godine je na području PU zadarske u prometnim nesrećama smrtno stradalo 6 osoba, teško je bilo ozlijeđeno 47 osoba, a lakše ozlijeđeno 71 osoba. Iz analize podataka o prometnim nesrećama razvidno je da se glavni uzrok nesreća odnosio na brzinu neprimjerenu uvjetima na cestama.

U cilju sprječavanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će tijekom kolovoza  poduzimati aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje spomenutih "ubojica".

- Pozivamo građane na pridržavanje prometnih propisa, posebno ograničenja brzina, kao i da vožnju prilagode stanju i uvjetima na prometnicama, ističu iz PU zadarske.