Vijećnici vladajuće većine HDZ-a u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji uključili su se u borbu protiv koronavirusa doniranjem svojih naknada u korist Opće bolnice Zadar. Identičnu odluku jučer su donijeli vijećnici oporbene Akcije mladih, koji su bolnici uplatili 10.360 kuna, a s obzirom na brojnost vijećnika pod okriljem HDZ-a, ova će donacija biti još i značajnija.

- Mi smo već nekoliko dana dogovarali kako ćemo se uključiti u pomoć bolnici, te se nas svih 22 vijećnika Županijske skupštine HDZ-a i koalicijskih partnera odriče jedne vijećničke naknade u korist Opće bolnice Zadar, izvijestio nas je predsjednik Kluba Željko Šoša. Njih 22 mjesečno primaju po 1.500 kuna neto, a kada se doda bruto dodatak onda će iznos biti i veći od 33.000 kuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Zadar Zvonimir Vrančić također nam je nakon današnje sjednice rekao kako će se vijećnici HDZ-ove većine odreći naknada, i to za vrijeme cijelog trajanja epidemije koronavirusa.

- Ukupno 18 vijećnika ostvaruju pravo na 1.000 kuna naknade, potpredsjednici Vijeća 2.000 i ja kao predsjednik Gradskog vijeća 3.000 kuna. Svi ćemo u cijelosti iznos namijeniti Općoj bolnici Zadar, dokle god borba protiv epidemije bude trajala, kaže Vrančić.