Nacionalni stožer civilne zaštite danas je donio odluku kojom se ukidaju ograničenja u obalnom linijskom prometu, što znači da se omogućava uspostavljanje redovnog voznog reda.

- S tim u vezi izvan snage se stavlja odluka o izvanrednoj brzobrodskoj liniji Olib-Silba-Premuda-Zadar koja je bila uvedena zbog opskrbe, kao i izvanredna teretna linija Zadar-Ancona, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na redovnoj konferenciji Stožera.

Ministar Vili Beroš u 14 je sati iznio nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata imamo jedan novi slučaj oboljenja Covidom-19 u Hrvatskoj, ukupno 2222 slučaja. Novoboljela osoba je kontakt osobe koja radi u Domu za starije u Koprivničko-križevačkoj županiji. Umrla je jedna ženska osoba (1923. godište) na području Splitsko-dalmatinske županije. U Hrvatskoj je umrlo ukupno 95 osoba, dok je oporavljenih 1869.

Prvi čovjek HZJZ-a Krunoslav Capak odgovarao je na novinarsko pitanje o spornom letu iz Franfurta:

- Dali smo vrlo precizne upute koje smo iskomunicirali s hvatskim avio-prevoziteljem. Da li su se oni toga držali, trebalo bi pitati kompaniju, rekao je Capak. Na pitanje o osoblju s leta nije htio odgovoriti zbog GDPR-a.

Trgovci kažu da se zbog nerada nedjeljom radi puno veći pritisak na ostale dane u tjednu, a pogotovo na petak...

- Puštanjem rada nedjeljom ne bismo toliko rasteretili petak, koji je dan kada ionako ima najviše kupaca i kada se najviše prodaje, iznio je Capak na temu.

S obzirom na vrlo povoljnu epidemiološku situaciju, sljedeća konferencija za medije bit će u ponedjeljak.