Općinski sud izrekao je novčanu kaznu od 675 kuna 29-godišnjem Zadraninu koji je prošle godine na utakmici Zadar - Škrljevo, u dvorani u Jazinama, napao policijske službenike i zaštitare koji su zbog prethodnih nereda na utakmici praznili dio istočne tribine.

Navijač KK Zadar pred sudom je izjavio da se ne smatra krivim. Jedino što je radio osim gledanja utakmice, rekao je, je bacanje zamotanih papirića s trakama navijačima i dijelio je zastave kao dio navijačkog dekora. Nije točno da je odgurnuo zaštitara niti je pružao otpor policijskom službeniku. Svrha bacanja tih bijelih traka na podij je navijački dekor i to se brzo pokupi.

Policajac je svjedočio kako je osobno bio nazočan utakmici i spiker je obavijestio publiku da će istočna tribina biti ispražnjena od strane policije zbog kršenja zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima po važećem propisu, a ne samo paljenje baklje, već bacanje bilo kakvih predmeta predstavlja prekršaj iz ovog citiranog zakona. Njihov kriminalistički tehničar je snimao događaj na istočnoj tribini i on je sam osobno pregledao ovaj snimak. Rekao je i kako već godinama prati navijačku skupinu i okrivljenika osobno poznaje i tom prilikom ga je prepoznao na snimci.

Sud je utvrdio kako je nesporno da je okrivljenik narušavao javni red i mir na način da se zalijetao prema policijskim službenicima koji su zbog prethodnih nereda na utakmici praznili dio istočne tribine, pritom odgurnuvši zaštitara „Mediteran securitya" koji je bio angažiran na osiguranju navedene utakmice, te je pritom naguravajući se sa drugim gledateljima pruža fizički otpor policijskim službenicima koji su udaljavali gledatelje s istočne tribine. Inače, isti navijač već je pravomoćno osuđivan zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.