Erol Gaši (SDP) upozorio je na Gradskom vijeću na poznati problem nesnosnog smrada na Smiljevcu, vezanog uz uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Iako je još 2015. godine najavljen projekt natkrivanja bazena, natječaj je odgođen i morat će se ponoviti.

- Za vrijeme prvog mandata direktora Peronje širio se nesnosan smrad. Došao je drugi direktor i u njegovo vrijeme taj se smrad počeo smanjivati, a otkada se vratio Peronja i opet imamo isti problem. Bili su mnogi koji su ovdje na sprovodu Đovanija Matešića, tko ne vjeruje žiteljima mogao je tog dana vidjeti o čemu se radi. Što se to radilo dok nije bilo gospodina Peronje, a što se ne radi za vrijeme Peronje da se širi neugodni miris tim kvartovima?, pitao je Gaši.

Da problem postoji složio se i gradonačelnik Branko Dukić. Natječaj će se morati ponoviti, što će cijeli proces usporiti za nekoliko mjeseci, ali bi natkrivanje ipak trebalo krenuti u ovoj godini.

- Što je, je, stvarno smrdi. Što se dogodilo teško je reći, imali smo niz poplava, uređaj je bio uništen. Kažu da imamo problem s velikim kolektorima koji su dizajnirani za veće sustave, pa u njemu ima dosta zraka. Kada završimo aglomeraciju i spojimo 3.000 kuća na sustav vjerojatno će smrada biti manje. To izbijanje je u određenim dobima veće. Obavio sam sastanke na pročišćivaču, s mjesnim odborom, nema s kime nisam razgovarao i radim sve da se učini što se može. Vjerujem da ćemo nadogradnjom pročišćivača veliki dio problema riješiti. Do tada se moramo boriti, svjesni smo i ne bježimo od odgovornosti nego moramo naći rješenje, rekao je Dukić.