Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 39-godišnjakom.

Njih se sumnjiči da su kao odgovorna osoba i prokurist trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru, nakon pokretanja ovršnog postupka u studenom 2018. godine prodali inventar društva drugom povezanom trgovačkom društvu koje je nastavilo poslovanje u istom poslovnom prostoru. Time su onemogućili naplatu potraživanja vjerovnika u iznosu od oko 700 tisuća kuna.

Također ih se sumnjiči da su u dogovoru s odgovornim osobama tog drugog trgovačkog društva, 38-godišnjakinjom i 39-godišnjakinjom iz Zadra, a u nakani da državnom proračunu uskrate pripadajuća sredstva, umjesto uplate PDV-a, račun od prodaje inventara platili cesijom, da bi potom odgovorne osobe drugog trgovačkog društva iskazali u mjesečnoj prijavi PDV-a razliku za povrat PDV-a, a čemu se spriječeni od strane nadležnog tijela porezne uprave, izvijestili su iz PU zadarske.

Protiv 37-godišnjaka i 39-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prouzročenja stečaja, a protiv svih četvero ide kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo utaja poreza ili carine u pokušaju.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ugostiteljima čija imena nisu poznata široj javnosti.