Na natječaj za opremanje škole i dječjeg vrtića u napokon završenom Centru Mocire interes je iskazalo 17 firmi iz cijele Hrvatske, koje su dale ukupno 23 ponude. Unatoč velikom broju ponuda Grad će se suočiti s novim problemom - natječajem su se tražili ponuđači u 10 predmeta nabave, no za dvije grupe nije bilo interesa. Kako se za dječji namještaj i opremu vrtića (vrijednost 666 tisuća kuna) i inventar i aparate škole (53 tisuće kuna) nitko nije javio, izvjesno je kako će se za ove grupe predmeta natječaj morati ponoviti. Ipak, kako se ne radi o dijelu opreme koji je nužan za otvaranje škole i vrtića, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap vjeruje da to neće ugroziti postavljeni rok useljenja, kraj ove i početak sljedeće godine.

- Za gro opreme imamo ponude, nadam se da ćemo moći sklopiti ugovore s najpovoljnijima i krenuti s opremanjem. Vjerujem da će to biti dovoljno za useljenje. Za preostale kategorije nabave raspisat ćemo novi natječaj, kaže Kasap.

Prema objedinjenom natječaju, objavljenom krajem srpnja, za školu je vrijednost opreme procijenjena na 2,7 milijuna kuna, a za vrtić na 1,6 milijuna. Natječaj je razdvojen u više grupa, od dječjeg namještaja, didaktičke opreme, aparata do sportskih rekvizita. Za najvrjedniju stavku - opremanje škole dječjim namještajem i opremom, procijenjenu na milijun kuna, stigle su tri ponude, a najpovoljnija je ponuda osječke Sygme od 810 tisuća kuna bez PDV-a.Virovitički TVIN za preostali školski namještaj i opremu dao je najpovoljniju ponudu od 607.639 kuna (procjena 832 tisuće), dok je za opremanje vrtića stigla samo ponuda Mundus Viridisa iz Vrbovca (771 tisuća kuna). S obzirom na dostavljene ponude, Grad će potrošiti znatno manje nego prema procjeni vještaka.

U nekim kategorijama javili su se i poduzetnici sa zadarskog područja, među njima je Studio Projekt iz Raštana Donjih, koji je konkurirao za posao opremanja okoliša škole procijenjenog na 211.500 kuna, ali je nešto povoljniju ponudu dala zagrebačka Model-Educa. Zadarski Reem Electronic javio se za multimedijalno opremanje škole, no dao je uvjerljivo najskuplju ponudu u konkurenciji četiri ponuđača.

Ako sve prođe u redu s izborom najbolje ponude, odabrani izvođači imaju rok od 60 dana za opremanje objekata. Pročelnik Kasap najavio je da će se u sklopu opremanja vrtića i škole urediti i vanjski prostor, odnosno okoliš.