Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić-Bakrač udario je kontru županu Božidaru Longinu koji ga je prijavio za prijetnju, zbog čega je policija na nalog Općinskog državnog odvjetništva pretresla kuću i privela glasnog oporbenog političara. Takvo je postupanje nadležnih tijela izazvalo niz kritika u javnosti.

Sada je Pupić Bakrač Longina prijavio za lažno prijavljivanje kaznenog djela i o svemu obavijestio javnost putem priopćenja za medije:

- Kazneno djelo prema njegovoj prijavi počinio sam objavom sadržaja na svom Facebook profilu: „ Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj" . Navodno je to kod Božidara Longina izazvalo strah i bojazan za vlastiti život. Razvidno je iz priloženog da nigdje u objavi ne spominjem Božidara Longina a sama objava nije usmjerena na prijetnju Božidaru Longinu niti bilo kome drugom. Radi se o komentaru unutarstranačkih zbivanja u HDZu na satiričan način. S nikim se nikada fizički nisam razračunavao, niti prijetio, potpuno sam bezopasan. Božidar Longin svjestan toga je s namjerom izveo konstrukciju da je moju objavu shvatio kao prijetnju, lažno je naveo kako je ista kod njega izazvala strah i bojazan za vlastiti život. Zbog toga sam uhapšen, izvršena mi je premetačina doma, članovi moje obitelji doživjeli su šok. Oduzeta mi je privatna imovina koja mi nije vraćena do današnjeg dana među kojom i majica sa fotomontažom koja ukazuje na ekonomocid koji je izvršen u luci Gaženica davanjem u koncesiju putničkog dijela Turcima pod nepovoljnim uvjetima za RH sve u režiji Božidara Longina. Svojom prijavom Božidar Longin je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja iz čl.304 Kaznenog zakona.

Članak 304.
(1) Tko prijavi neku osobu ili podmetne tragove koji upućuju na to da je počinila kazneno djelo, iako zna da to nije istina, a ne radi se o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Tko lažnom prijavom, podmetanjem tragova ili na drugi način izazove pokretanje kaznenog postupka protiv osobe za koju zna da nije počinitelj kaznenog djela, a ne radi se o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(3) Tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo iako zna da to nije istina, a ne radi se o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi, ili tko sebe prijavi da je počinio takvo djelo iako zna da to nije istina, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Pošto smo pred zakonom svi jednaki zasigurno ćete uhapsiti Božidara Longina, izvršiti mu premetačinu kuće te zaplijeniti predmete koji bi mogli biti dokaz u postupku (mobitel, računalo i sl). Molim Vas da mu u kuću ne upadate u 6 sati ujutro nego u pristojnu uru, po mogućnosti kad je sam u kući da mu članovi obitelji ne dožive šok. Također Vas molim da mu ne oduzimate brojno oružje koje legalno posjeduje. Kako kaže da ima strahove i bojazan za vlastiti život od mene, možda i drugih bezopasnih ljudi oduzimanje oružja kod njega bi mogao izazvati dodatnu nesigurnost, daljnje narušavanje psihičkog stanja manifestiranog iracionalnim strahovima. Neka nama naš Božidar spava s ormarom punim oružja i pištoljem ispod kušina da nema strahova i bojazni za vlastiti život. Dodatno narušavanje njegovog psihičkog zdravlja utjecalo bi na pad kvalitete obnašanja dužnosti župana koju i ovako loše obavlja.

Marko Pupić-Bakrač