Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća SDP-ov Daniel Radeta zatražio je konkretne informacije o rješenju gorućeg problema zbrinjavanja otpada u Zadru, nakon inpekcijskog rješenja o zatvaranju odlagališta Diklo do kraja godine.

- Zanima me ima li Grad alternativno rješenje i hoće li dodatno poskupiti računi Čistoće s obzirom na to da deponij neće biti u gradu, već se spominje Obrovac?, pitao je Radeta.

Gradonačelnik Branko Dukić uvjerava kako gradska vlast ima sve pod kontrolom, što se ne bi dalo zaključiti iz našeg članka.

- Imam osjećaj da je u posljednje vrijeme ljudima žao što će se Diklo zatvoriti. U razgovorima smo s ministarstvom da maksimalno ubrzamo CGO Biljane Donje, što će biti konačno rješenje za odlaganje otpada. Dotad ćemo uložiti sve napore da to prođe sa što manjim posljedicama, prvenstveno na džep korisnika. Svi znate da smo zaustavili ono što smo zakonski obvezni, a to je plaćanje prema količini i vrsti otpada. I to smo zaustavili, tako da vjerujte da Grad dobro razmišlja. Nije vjerojatno da će se Diklo zatvoriti u roku od tri mjeseca, iako tako sada stoji odluka. Na nama je da to pozdravimo i dođemo do konačnog rješenja, odgovorio je Dukić.

Radeta nije bio zadovoljan odgovorom.

- Jasno sam pitao hoće li poskupiti komunalije. Nemojmo se lagati, i jedan i drugi znamo da Čistoća ima jako puno problema. Čuo sam da je angažirala privatnu tvrtku iz Zagreba, koja se bavi detektivskim i istraživačkim poslovima, zbog nekih kriminalnih radnji unutar samog poduzeća. Recite mi nešto i o tome, zatražio je gradonačelnika upućeni Radeta i otkrio dosad javnosti nepoznatu informaciju.

No, ostao je bez odgovora, kojeg smo pokušali dobiti od novog direktora Čistoće Johna Ivana Krstičevića, međutim nije se javio na naš poziv.