Jučer prijepodne pauk je bio zaustavljen uz Trg sv. Frane jer je ispred crkve bilo parkirano vozilo. Nakon konzultacija s prometnim redarima, otišli su bez "plijena".

- Kako će ljudi dolaziti na Poluotok, kada im pauk diže aute gdje god stigne, a samo zbog njihove zarade, bio je komentar jednog stanara gradske jezgre koji smatra da se time niša ne rješava.

Nedostatak parkirnih mjesta jedna je strana medalje tog vječnog problema, a druga je bahatost. I onda dolaze u Kaljsku, gdje je plijen uvijek siguran. Veliki je pritisak korisnika različitih sadržaja s jedne i druge strane Tuđmanove. I uvijek će netko parkirati na nogostupu, a utjecajni stanari brzo zvati Obalu i lučice. Oni koji su dijelom na kolniku su uredni, a oni koji nisu ostavili prostor pješacima, platit će barem 600 kuna za takvo parkiranje. Ovo kad da je rubni slučaj.

A onaj ekstremni je kada ne platite Gradu Zadru kaznu prometnih redara za parkiranje od 150 kuna, pa vas oni prekršajno terete za 5 000 kuna. I to zato što u roku od 15 dana niste dostavili vjerodostojne podatke o osobi koja je vozila kada je pauk digao vozilo. U ovom, nama poznatom slučaju, pauk je bio odmah plaćen na Ravnicama, a gradski komunalci nemilo su kaznili vozača koji je zaboravio platiti 150 kuna.