Kod dvojice muškaraca u Benkovcu policija je otkrila 37,5 kilograma sitno rezanog duhana i vojnu pušku.

- Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljena trgovinu te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Naime, kod 40-godišnjaka je jučer na benkovačkom području tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno 20 kilograma sitno rezanog duhana te jedna puška vojnog porijekla.

Oružje i duhan su mu oduzeti, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te nedozvoljene trgovine. Obavijest iz policije poslana je i nadležnoj carinskoj upravi zbog carinskog prekršaja.

Policijski službenici PP Benkovac su jučer proveli i kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom, kod kojeg je pronađeno oko 17,5 kilograma sitno rezanog duhana, koji mu je oduzet.

I protiv 55-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine, kao i obavijest nadležnoj carinskoj upravi zbog carinskog prekršaja, stoji u policijskom izvještaju.