Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističku istragu svadbene svečanosti u Slivnici Gornjoj, koja je rezultirala prijavom protiv 50-godišnjaka za širenje i prenošenje zarazne bolesti te prijetnju smrću novinarki koja je objavila priču o "korona piru".

Iz PU zadarske priopćili su kako se 50-godišnjaka sumnjiči da je jučer oko 12 sati u Zadru došao u redakciju lokalnog portala te u svezi medijskih natpisa koji su objavljeni na njihovim internetskim stranicama, novinarki uputio ozbiljne prijetnje smrću, koje su kod nje izazvale strah i bojazan za vlastitu sigurnost, nakon čega se udaljio.

- Nadalje ga se sumnjiči, da je u subotu, 28. studenog u Slivnici Gornjoj u svojoj obiteljskoj kući organizirao svadbeno slavlje, a videozapis slavlja je javno objavljen, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog 2020. godine, naložena obustava održavanja svadbenih svečanosti, na koji način je grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te na taj način doveo u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima, javili su iz PU zadarske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 50-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnja iz čl. 139. st.3 u svezi. čl.2 te Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona RH danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Nakon saslušanja kod suca istrage pušten je na slobodu uz mjere opreza.