Problem s manjkom ginekologa u zdravstvenom sustavu Grad Zadar pokušao je, između ostalog, riješiti dodjelom kadrovskog stana. U Zadar je iz Zagreba došla nova ginekologinja dr. Lara Spalldi Barišić, zaposlena je u Domu zdravlja, ali do odgovarajućeg kadrovskog stana još nije došla, kako smo ranije pisali. Gradonačelnik Branko Dukić na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća otkrio što je "pošlo po zlu".

- Ginekologinji je ponuđen jedan stan, ali ga je ona odbila jer nema uređenu kuhinju. Naša su očekivanja bila da kada damo nekome kadrovski stan, onaj tko želi u njemu živjeti mora ga opremiti. Taj ćemo stan renovirati, osigurat ćemo liječnici smještaj, ali idemo biti i normalni, kad se stan dobije da se u njega mora uložiti, rekao je Dukić.
Gradonačelnik je pozvao pacijente da se upišu kod ginekologinje.

- Bili smo svjedoci da veliki broj neupisanih žena praktički luta Zadrom a sada liječnica nema dovoljan broj pacijenata. Ako se ne upiše dovoljan broj morat će otići, pa pozivam još jednom građanke da se jave ginekologinji, a kadrovski dio ćemo riješiti u hodu.