Više od tri mjeseca trebalo je Sveučilištu u Zadru da obave izbor davatelja usluge tehničke pomoći u upravljanju projektom obnove i rekonstrukcije stare zgrade tehničke škole.

Ponude za tu uslugu, procijenjene vrijednosti 600 tisuća kuna, otvoren su polovicom rujna. Među tri pristigle ponude, izbor je pao na splitski E.C.H.R. S ponuđenim iznosom od 599.040 kuna.

Oni su dobili 99.43 boda u odnosu na Zajednicu ponuditelja s Inženjerskim biroom i PDM savjetovanje iz Zagreba koja je dobila 61.35 boda.

Iako je njihova ponuda bila niža i iznosila je 565 tisuća, splitska je proglašena ekonomski najpovoljnijom.

Druga ponuda iz Zagreba je nakon pregleda proglašena nejasnom i nepotpunom te nije ni bodovana.  Ponuda je to koju su na isti iznos procijenjene vrijednosti,  dali Zajednica ponuditelja Alcina i ADG iz Zagreba, te zagrebački odvjetnik Dominik Nižić. On je u javnosti poznat kao jedan od odvjetnika specijaliziran za žalbene postupke u javnoj nabavi. A žalbeni rok za javnu nabavu Sveučilišta u Zadru uslijed će nakon roka mirovanja od donošenja odluke o izboru firme koja će pomagati Sveučilištu u provođenju tog EU projekta.

E.H.C.R. je skraćenica od Euroconsultants Hrvatska d.o.o. za poslovno savjetovanje. Osnovana je 2107. godine, a osnivači su Tomislav Radman koji se bavio među ostalim i izdavanjem novina, i Marko Mimica. On je do 2016. godine bio direktor u EUROCONSULTANTS HRVATSKA d.o.o. za poslovno savjetovanje sa sjedištem u Luksemburgu. Među osnivačima te međunarodne tvrtke za savjetovanje još uvijeki je suvlasnik  Zlatko Mateša, a do 2016. i Slavko Šimunović koji je u javnosti figurirao kao "grčki poduzetnik hrvatskog podrijetla".

Mimica je s Radmanom osnovao  svoju firmu u Splitu, a pun naziv smo otkrili iz financijskog izvještaja  za prošlu godinu.