Gradskom društvu Crvenog križa Biograd stugli su vozilo i prvi paketi s pomoći korisnicima u okviru projekta "Od srca za srce Jadrana".

Projekt je financiran sredstvima EU u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) dok su vozilo dodatno sufinancirali Općina Sv. Filip i Jakov, Općina Pašman, Općina Tkon, Općina Pakoštane, Grad Biograd na Moru i Zadarska županija.

Korisnici pomoći su samci i kućanstva s područja Biograda i navedenih općina, primatelji zajamčene minimalne naknade, osobe sa slabijim primanjima ukoliko su starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu, samohrani roditelji, u obiteljima s 3 i više djece te iznimno, samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od 3 mjeseca. Kao posebna kategorija predviđene su osobe koje su pogođene utjecajem pandemije koronavirusa COVID-19, kojima nakon pokrivanja svih obaveza ostaje manje od 1.500 kuna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba. U posebnim slučajevima pomoć može odobriti ravnatelj društva.

Trajanje projekta je 12 mjeseci i tijekom cijelog projekta bit će moguće upisivati nove korisnike. Sbe informacije mogu se dobiti na telefon 023 383 761.