U sklopu svog redovnog rada Gradsko društvo Crvenog križa Zadar otvorilo je i novu aktivnost - besplatno psihološko savjetovanje.

Obiteljsko savjetovalište Crvenog križa je besplatno psihološko savjetovalište namijenjeno osobama koje se u različitim fazama svoga života susreću s nekim problemom. Psihološko savjetovanje usmjereno je na ciljeve koje ste sami postavili. U savjetovanju Vam se ne nude rješenja Vaših problema, već pruža podrška da sami nađete najbolje rješenje za sebe. Potiče Vas se na preuzimanje osobne odgovornosti za vaš život, navodi se u pozovu na Facebook stranici.

Pomoć se može potražiti kada se suočavate s različitim životnim stresorima ili promjenama (problemi u odnosu, problemi na poslu, promjena posla, strah od javnog nastupa, donošenje odluke...), kada želite promijeniti određene ustaljene oblike mišljenja, ponašanja i doživljavanja koji uzrokuju teškoće u nekom području života (posao, obitelj, škola, partnerski odnosi i sl.), kada se osjećate potišteno više nego uobičajeno, kad ste tjeskobni ili stalno zabrinuti i imate teškoće s opuštanjem, kada imate smetnje s intenzivnim emocijama poput ljutnje, kada imate poteškoće sa spavanjem, kada želite poboljšati svoje komunikacijske vještine,...

Svi kojima je to potrebno za pomoć se mogu obratiti na broj telefona 091 611 5689.