Ono što se na prvu doimalo kao još jedna teška prometna nesreća kojoj je krivac alkohol, ispao je pokušaj ubojstvo!

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Županijskim sudom danas optužnicu protiv 32-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju.

- Okrivljenika se tereti da je 10. srpnja 2021. oko 16,00 sati, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola uslijed čega su mu bile bitno smanjene vozačke sposobnosti. Tereti ga se da je vozilom pratio oštećenika, s kojim je tog dana bio u svađi i koji je hodao u istom smjeru izvan desne strane kolnika, te je, u cilju da ga usmrti, u trenutku kada je bio u njegovoj neposrednoj blizini, vozilom naglo skrenuo u desno prema oštećeniku i udario ga prednjim desnim dijelom vozila. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji, priopćili su iz DORH-a ne navodeći lokaciju prometne nesreće.

Kako doznajemo, riječ je o slučaju iz Biograda gdje je te subote, 10. srpnja, teško stradao 20-godišnjak. U trenutku privođenja 32-godišnjak je napuhao 2,23 promila. U optužnici je predloženo da se protiv njega produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.