Nakon utrke legendi na Sljemenu, Ante Kostelić je izašao iz hotelske sobe i ostao gotovo dva sata s novinarima u (ne)obaveznom razgovoru. Otac hrvatskih sportskih junaka Ivice i Janice ispričao je što ga tišti u današnjem sportu.

 

Osvrnuo se na svoju navodnu izjavu koja se u nedjelju pojavila u medijima. Navodno je rekao da ga "baš briga što će biti sa Snježnom kraljicom kad Ivica ode u skijašku mirovinu".

"Nisam rekao da me baš briga! Neka me to ne pita između vožnji, dok se spremam za utrku! To je ozbiljno pitanje, što će biti sa Snježnom kraljicom. Tko to zna što će se dogoditi? Ne radi se o tome hoću li biti involviran. Ja sam radi svoje djece sve riskirao, a to više neće napraviti nitko drugi", rekao je Ante i objasnio svoj pogled na skijanje:

"Danas u skijanju ne možeš nikako drugačije uspjeti nego da uzmeš svoju djecu i 'satreš' ih. Da idu glavom kroz zid, da ih naučiš da su jači. Ovi naši današnji klinci iz reprezentacije mogu otići jako daleko u skijanju. Ali moraju dati sve. Znam da zvuči glupo, ali nema onda drugih stvari. Pravi skijaš ne možeš postati preko noći i da si djelomično fokusiran. Tako ne ide. Uz to, sistem je takav da ti ne dopušta da uđeš unutra."