Nakon regate Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu Svjetski jedriličarski savez objavio je nove ljestvice olimpijskih klasa. CRO jedra su u prvih 20 na svijetu u pet od sedam disciplina u kojima nastupamo.

 

Po prvi put do četvrtog mjesta na svijetu u 49eru stigli su Pavle Kostov i Petar Cupać, koji su trenutačno naši najbolje plasirani predstavnici na svjetskim ljestvicama.
- Jako smo zadovoljni, zadnja dva rezultata su nas eto katapultirala u sami vrh poretka klase. Naravno, tek je sami početak olimpijskog ciklusa i sezone, ni mi ni ostali nismo na vrhuncu forme, ali ovo nam je zasad plasman karijere na ljestvicama i pokazatelj da dobro radimo. Svaki rezultat u prvih deset nas zadovoljava, konkurencija je žestoka - komentirao je Pavle Kostov, koji u odmoru između treninga i dvije regate trenutačno ručno obnavlja manjeg regatnog krstaša. - Moram vas sad pozdraviti, jer upravo nešto plastificiram! - kazao je Kostov.

Šesto mjesto na svijetu u ženskom 470 zadržale su Enia Ninčević i Romana Župan.
- Nismo bile skroz zadovoljne što smo ostale nadomak finala u Hyeresu, mislimo da nam je bilo svakako mjesto među tih deset najboljih, ali zadnja dva dana bilo je nekih greškica u taktici i tu smo izgubile tih četiri boda koliko nam je nedostajalo do finala. No, radimo na tome s našim trenerom Karlom Krpeljevićem - rekla je Romana Župan.

Na 14. mjestu u klasi 470 ostali su Šime Fantela i Igor Marenić, koji su tek krenuli u prikupljanje bodova