Zahvaljujući našim menadžersko-novinarskim izvorima iz Slovenije dobili smo informaciju kako bi novi trener Zadra mogao biti Rado Trifunović. Prema onom što smo mogli čuti, Trifunović je "joker iz rukava" sportskog direktora Branka Skroče.

Kontaktirali smo Borisa Skroću, direktora KK Zadar, koji nam tu informaciju nije potvrdio, ali niti demantirao. Zbog brojnih upita, ali i straha da se nešto ne izjalovi, do potpisa ugovora ova informacija neće biti potvrđena. Još prošloga tjedna je na slovenskom portalu kosarka.si je objavljena vijest kako je Trifunović jedan od izglednih kandidata za nasljednika Ante Nazora.

Saznajemo kako je u pitanju talentirani 39-godišnji trener, koji je u dosadašnjoj karijeri bio igrač i strateg Heliosa iz Domžala s kojima je dva puta igrao finale prvenstva i jednom kupa. Na prošlogodišnjem europskom prvenstvu u Litvi Fiba ga je „počastila" vođenjem tradiocionalne utakmice U-18. Kao igrač nastupao je i za reprezentaciju Slovenije, a osim za Helios igrao je i za portugalski Leirio, ali i slovenske Koper i Litiju.