Skandalima u KK Zadar nema kraja. Rado Trifunović neće biti trener Zadra, vijest je koju donosi portal ZDNews.

'Nažalost, došlo je do situacije da nisam u stanju preuzeti momčad Zadra u zadanom terminu, a sve poradi organizacije Eurobasketa i moje suradnje sa Slovenskim košarkaškim savezom. Bilo bi krajnje neozbiljno s moje strane da se u Zadar vratim krajem rujna i preuzmem takoreći gotovu momčad koju nisam trenirao niti sam radio s igračima. O direktoru Branku Skroči i članovima Uprave s kojima sam pričao mogu reći sve najbolje. S Brankom sam razgovarao dosta i prvotno sam pristao doći u Zadar upravo radi njega i radi zadarske publika koja je jedinstvena, kazao je Trifunović.

Zanimljiv je ovo obrat jer je slovenski stručnjak dobro znao koje su njegove obveze i kada je dolazio u Zadar na završne pregovore. Već tada je morao imati riješenu situaciju sa svojim matičnim savezom u kojem je zaposlen. Logično je da se od njega očekivalo da s poslom u Zadru krene odmah. O ovom je morao brinuti Branko Skroče, čovjek koji ga je preporučio Nadzornom odboru i koji je započeo i do finala doveo pregovore s Trifunovićem. Pregovarati s čovjekom koji nije siguran može li otići od starog poslodavca je neprofesionalno. Skroče je otišao puno dalje. Izašao je pred novinare i rekao da je pred njima novi trener Zadra.

Trifunović je, pak, u utorak navečer pred zadarskim novinarima sjedeći između Branka Skroče i Borisa Skroće najavljivao pojačanja, a samo 24 sata kasnije Zadar više nije u njegovim mislima.

Ako je Trifunović uistinu odustao zbog nerazriješene situacije sa slovenskim savezom KK Zadar se još jednom pokazao lošim pregovaračem. Nakon lekcije s Nazorom kada su službeno objavili da je postignut dogovor, opet su prije potpisivanja ugovora svijetu odaslali vijest o novom treneru.

Smijati se ili plakati?

Dok ovo pišemo na Višnjiku zasjeda Nadzorni odbor...