Mlađi kadeti KK Voštarnica od 08. do 12. svibnja su nastupili u Švedskoj na Otvorenom prvenstvu Skandinavije. Na natjecanju su sudjelovalo 239 ekipa u šest kategorija te je odigrano ukupno 1576 utakmica u 11 dvorana.

KK Voštarnica je dobila poziv od hrvatskog kluba Vladimir Nazor iz mjesta Eskilstuna, točnije od Sandra Veskovija trenera domaće momčadi i organizatora turnira.

- Pri realizaciji našeg dolaska, avionskih karata, smještaja, hrane i kotizacije uz hrvatski klub Vladimir Nazor je pomogao i župnik Stjepan Biletić iz Stockholmske misije tako da su naša djeca bila oslobođena svih davanja, kazuje predsjednik kluba Tomislav Klarica.

Mlađi kadeti Voštarnice su im se odužili na najljepši način tako što su osvojili turnir i pružili veliki osmjeh našim iseljenicima kojih je u finalu bilo preko 200 i koji su u kockastim dresovima bodrili djecu do zadnjeg zvuka sirene.

Sam turnir je bio iscrpljujući iz razloga što je dnevno bilo i tri utakmice, a protivnici su bili dodatno 'napaljeni' zato što smo bili jedina neskandinavska močad na turniru, pojasnio je Klarica.

Nakon skupine koju je Voštarnica prošla sa sve tri pobjede u ¼ finalu su se Zadrani ogleali s lanjskim pobjedom turnira SBBK Stockholm čiji su seniori dan ranije osvojili prvenstvo Švedske. Utakmica je završila rezultatom 45-21 za 'Voštu'.

Polufinale protiv finske ekipe Tabby Basket koja je u svojim redovima imala dva igrača preko dva metra Voštarnica je prošla uvjerljivom pobjedom 52-35.

Finale se igralo u glavnoj dvorani koja je bila puna gledatelja.

'Hrvatski klub Vladimir Nazor je organizirao veliku grupu Hrvata koja nas je bodrila u velikom broju u kockastim dresovima sa svim navijačkim rekvizitima. Djeca su se osjećala kao Petrović, Rađa i Kukoč u slavnim danima hrvatske košarke, slikovito je atmosferu dočarao predsjednik zadarskog kluba.

I protiv Ockelbo Basket Voštarnica je dominirala i slavila s 50 - 25.

Za voštarnicu su nastupili :
Miočić Neven 2 koša
Baljak Andrija 4
Žunić Rino 44 (11 trica)
Maroshi Bujar 29
Mikić Leon 41
Datković Valentino 2
Ninčević Dino 67
Maržić Lucijan 15
Morović Luka 8
Klarica Krševan 21
Mandić Jakov 80

Trener Darko Frakin

Za najbolje igrače turnira proglašeni su Dino Ninčević i Leon Mikić
a najbolji strijelac bio je Jakov mandić sa 80 koševa.

Za turnir koji će se održati 2015. Hrvatsko društvo je obećalo kako će pokušati ugostiti tri dobne skupine KK Voštarnica.

- Djeca, roditelji, uprava i stručni stožer zahvaljuju im se na prekrasnom doživljaju sportskom, kulturoškom, a i na prvoj vožnji avionom. rekao je na kraju Klarica.