Zadar i Hrvatska sjećaju se košarkaške legende Krešimira Ćosića, koji nas je prerano napustio prije 20 godina, 25. svibnja 1995., u 47 godini života. Program obilježavanja sjećanja na Krešu počeo je turnirom mladih košarkaških nada na zadarskom Forumu, nastavio se izložbom fotografija, te prodajom proizvoda u humanitarne svrhe, a završio svečanom večerom u Falkensteinerovom hotelu Iadera u Petrčanima.

Obitelj pokojnog Kreše, supruga Ljerka, kćerke Ana i Iva, te sin Petar Krešimir, kao i brojni prijatelji, prisjetili su se njegova životnog i sportskog puta, za kojega je ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj i svjetskoj košarkaškoj sceni. Večer je započela čitanjem isječaka iz Krešinih intervjua, njegovih citata, te prepričavanjem anegdota vezanih uz jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena. Svojih susreta s Krešom prisjetili su se i košarkaške legende Giuseppe Pino Giergia i Rato Tvrdić, te njegovi bivši suigrači Zdravko Jerak i Mišo Ostarčević, u čijem je društvu stigao i Douglas Richards, prvi Amerikanac u zadarskoj košarci, koji je u listopadu 1974. godine stigao upravo na Krešin poziv.

- Nekoliko mjeseci prije njegove smrti bili smo na večeri. Znao sam da nije dobro, ali on to nije pokazivao. Nije mnogo pričao o tome. Bio je optimističan i uvijek je imao onaj široki osmjeh na licu. Bio je ambasador Hrvatske u SAD-u i to ga je dosta zaokupljalo. Bilo nam je teško svima. Ali on je u svojih 46 godina života napravio više nego što će većina nas u 70 ili 80 godina. Bio je stvarno poseban - pričao nam je Richards prije tri godine u intervjuu za Zadarski list.

Večeri u sjećanje na Krešu prisustvovali su među ostalim uzvanicima i Pino Giergia, Slavko Trninić, Arijan Komazec, Slavko Miličević, Mišo Ostarčević, Vinko Bajrović, Rato Tvrdić,  te Slavko Cvitković, autor filma "Čovjek ispred svojeg vremena".