Na velikom međjunarodnom nogometnom turniru za mlađje uzraste koji se 03.- 05. lipnja 2016. odžavao u slovaćkom gradu Piasteny, mlađi pioniri NK Zadar (godiste 2004.) u kategoriji U12 osvojili su 2. mjesto, što je veliki uspjeh uzevsi u obzir da su na turniru sudjelovale brojne ekipe mladjih uzrasta poznatih europskih klubova (izmedju ostalih AS Roma, koja je turnir i osvojila u kategoriji U11 i za čiju ekipu igra i sin slavnog Francesca Tottija).

Posljednjeg dana turnira, nasi dječaci su najprije u polufinalu pobijedili ekipu slovačkog prvoligaša Slovan iz Bratislave rezultatom 3:2, dok su u finalu protiv proslogodišnjih pobjednika, ekipe mađarskog prvoligaša DVSC Debrecen, nakon puno borbe i mnoštva propuštenih izglednih šansi poklekli tek u završnici utakmice kada su nes(p)retno primili gol i izgubili s rezultatom 1:0.

Uspjeh ove ekipe je tim veci što je vratar NK Zadar Max Matulić proglašen najboljim golmanom turnira, dok je Roko Peroš proglašen najboljim igračem svoje ekipe.

Za NK Zadar su nastupili: Max Matulić, Jure Brkić, Marcelo Patrk, Stipe Pelaić, Toni Jelinić, Roko Peroš, Marin Senkić, Bruno Grgić, Ilija Barić, Hrvoje Galac, Josip Kevrić, Frane Matković, Antonio Vranjković, Božidar Savić. Trener: Antonio Perica.

Čestitamo dečki.