Lovre Bašić ipak je na treningu uoči puta za Bar, gdje Zadrane očekuje pripremni turnir u kojemu će se sastati s Mornarom i Budućnosti, teško ozlijeđen.

Prisjetimo se, Lovre je ozlijedio petu, a kako saznajemo od izvora bliksih obitelji rendgenski snimak je pokazao da je u pitanju prijelom.

Koliko će Lovre pauzirati službeno još nema procjene, no u ovakvim slučajevima oporavak zna potrajati dva do tri mjeseca.

Također od izvora bliskih klubu saznajemo da će se krenuti u potragu za zamjenom, makar do Lovrinog oporavka.

Otežavajuća okolnost je ozljeda povratnika Jakova Vladovića, za kojeg se vjeruje da će se sljedećeg tjedna vratiti u momčad, nakon rupture mišića.

Da roster Zadra nije još ni približno zatvoren pokazuje i slučaj Kristijana Karajine. Igrač je to koji je sa Zadrom potpisao trogodišnji ugovor i to nakon operacije. Do danas se još nije oporavio i pitanje je kako će se rasplesti situacija oko njega.

S juniorima Zadra trenira i Luka Tomas, najmlađi iz košarkaške obitelji Tomas. Iz kluba se moglo čuti kako će dovesti i zamjenu za Franka Šanga. Je li u pitanju Igor Marić koji igra na pozicijama dvice i trice valja vidjeti. Trenira sa Zadrom, a za njega se čeka i izlazno pismo iz Slovačke. Puno je nepoznanica, a sezona samo što nije počela.