Dva dana nakon što je za KK Zadar potpisao Igor Marić, Zadar je dobio još jednog novog igrača. Mladi, 17-godišnji križevački košarkaš Luka Tomas sa Zadrom je dogovorio četverogodišnju suradnju.

Najmlađi član poznate košarkaške obitelji Tomas (braća Ivan i Marko) rođen je 1999. godine, stoga će u novoj sezoni paralelno nastupati za seniorsku i juniorsku momčad Zadra.

- Izuzetno smo zadovoljni što smo dogovorili dolazak Luke Tomasa. U pitanju je jedan od najvećih talenata hrvatske košarke na poziciji organizatora igre i mi se nadamo kako će kod nas u potpunosti razviti svoj talent. S nama je odradio nekoliko treninga i pokazao je da posjeduje kvalitetu za Zadar. Iako još uvijek smije igrati za juniore, trenirat će s prvom momčadi, pogotovo dok nam se ne vrati ozlijeđeni Lovre Bašić - poručio je sportski direktor KK Zadra Branko Skroče.

Luka Tomas u Zadar stiže iz matičnog KK Radnika iz Križevaca, a kratko razdoblje proveo je u mladim uzrastima Cedevite. Prošlu sezonu bio je jedan od najboljih igrača Radnika, ekipe koja je vođena ocem Tomasom bila u vrhu A-2 lige Sjever. Najstariji brat Ivan, podsjetimo, nastupao je za Zadar u sezoni 2010/2011.