Marko Tomas vratio se u KK Cedevitu nakon jednogodišnjeg izbivanja. Potpisao je do kraja sezone i zasigurno će biti stožerni igrač kod trenera Veljka Mršića, kao što je bio i u prethodnom boravku u Cedeviti (2012-2015). Prošlu je sezonu odradio u turskom TED Kolejlileru iz Ankare za koji je odigrao 29 od mogućih 30 utakmica. Prosječno je na parketu boravio 28 minuta i za to vrijeme ubacivao 12 koševa (53% za 2, 33% za 3) uz 3 skoka i 1.6 asista.

Markov mlađi brat Luka od ove je sezone igrač Zadra. Istina, još je mlad i čekat će svoju prigodu. Kako se "braco" snašao u Zadru Marko je došao provjeriti za vrijeme Zadar Dogus Basketball Tournamenta. Luka je takošer kratko vrijme proveo u mlađim utrastima Cedevite. Treći brat Tomas, Ivan, je također svojevremeno nosio dres KK Zadar.

Luka i Marko nisu jedina braća koja su se podijelila između Cedevite i Zadra.

Tu su i braća Ramljak. Ivan je igrač Zadra, a Marko Cedevite. Prošle sezone obojica su nosila zadarski dres. Marko je nakon toga otišao u Cedevitu, a Ivan se nakon kratke epizode u Zagrebu vratio na Višnjik.

Znimljivo je kako je Ivan godinama nosio Cedevitin, a Marko Zadrov dres. I oni imaju trećeg brata košarkaša - Tomislava. On je jedno vrijeme igrao u Zadru, ali za momčad Sonik Puntamike.