Sportski centar Višnjik je, prema zakonskim odredbama, donio cjenik korištenja sportskih objekata i terena kojima upravlja, a tim je povodom stiglo i priopćenje direktora Denisa Karlovića kojim ponovno naglašava kako će svi sadržaji građanima Zadra i nakon rekonstrukcije ostati besplatni za korištenje.

- Cjenik usluga odnosi se, naime, na strane sportske ekipe koje iskažu interes za korištenje objekata sportskog centra i sasvim je normalno da ćemo im naplatiti isto, naglašava Karlović.

Priopćenje direktora ŠC Višnjik donosimo u cijelosti: 

- Prema tom cjeniku korištenje atletske staze te svih otvorenih sportskih terena, nakon rekonstrukcije i uređenja, na raspolaganju su rekreativcima i svim građanima grada Zadra besplatno kao i do sada. To se odnosi na atletsku stazu, pomoćnu atletsku stazu, 3 otvorena košarkaška terena, 1 odbojkaški teren te 2 vježbališta. 

Udruge i sportski klubovi grada Zadra koriste terene kako je definirano člankom 7. Ugovora između ŠC Višnjik i svake pojedine udruge i kluba, a prema kojem Grad Zadar sufinancira trening na terenima i korištenje objekata unutar športskog centra Višnjik. 

Nema promjena ni u načinu korištenja terena s umjetnom travom za mali nogomet koji su prije obnove bili zatvoreni za javnost te su bili dostupni registriranim sportskim klubovima i udrugama te organiziranim skupinama građana. Tereni s umjetnom travom za mali nogomet i sada su na raspolaganju klubovima i sportskim udrugama, te se za njihovo korištenje treba najaviti, kao što je bilo i ranije. 

Svi sadržaji koji su prije rekonstrukcije bili besplatni i dostupni građanima i rekreativcima ostali su i dalje besplatni i slobodni na korištenje.   

Svi drugi sportski klubovi, ekipe, timovi izvan grada Zadra i Republike Hrvatske koji žele koristiti obnovljene otvorene sportske terene i atletsku stazu za trening, pripreme i sportske kampove plaćat će korištenje istih sukladno cjeniku ŠC Višnjik koji je i objavljen na oglasnoj ploči i službenoj internetskoj stranici Centra.