Tomislav Ivičić novi je igrač Nogometnog kluba Zadar. 29-godišnji napadač iz Novske na Stanove je stigao iz drugoligaša Dugopolja, a u karijeri je igrao za mnoge hrvatske klubove, između ostalih i za Segestu, Međimurje, Pomorac, Karlovac, Rudeš... Jedno vrijeme proveo je i u Kuvajtu te BiH (GOŠK Gabela) i Srbiji (Napredak Kruševac).

- U Zadar sam došao na poziv uprave kluba i trenera i svidio mi se taj projekt, koji ima za cilj povratak Zadra u najviši rang hrvatskog nogometa, gdje po svemu zaslužuje biti. Ove sezone nam je cilj ulazak u Drugu ligu i vjerujem da ćemo u tome uspjeti - kaže Ivičić.

Broj 9 na leđima prošle je sezone nosio Vlatko Blažević, prvi strijelac 3. HNL-jug sa 25 golova.

- Normalno je da se i od mene kao napadača očekuju golovi i dat ću sve od sebe da ih postignem što više, ali najvažnije je da momčad pobjeđuje. Ako rezultati budu onakvi kakve svi priželjkujemo, manje je bitno tko je koliko zabio. U svakom slučaju, dat ću svoj maksimum za momčad i mislim da zajedno možemo napraviti dobre stvari.

Zadar. Kakvi su prvi dojmovi?

- Odlični. Zadar je prekrasan grad, a klub je vrlo ozbiljan i vidim da postoji velika želja za napretkom. Na nama je samo da se dobro pripremimo i budemo pravi kada počne sezona. Vjerujem da će tako i biti te da će kvalitetan rad tada doći na naplatu.

Koliko vas je ljudi već nazvalo Tomislav Ivčić, izostavivši slovo i u prezimenu?

- Ha, ha, svi. On je legenda, njegove pjesme su poznate diljem Hrvatske pa tako i u mojoj Slavoniji.