Veličanstvena atmosfera na Višnjiku i povratak Brzoje i Vladovića nisu bili dovoljni Zadru za pobjedu nad Cibonom i prolazak u finale protiv Cedevite. Baš kao i u poluzavršnici Kupa Krešimira Ćosića, Zadrani su pokleknuli u najvažnijem trenutku, a ono što je napravio veteran Žorić u toj utakmici, u ovoj je ponovio Marko Tomas, koji je sa 32 poena, od čega 7 trica, odveo Cibonu do pobjede (88:96). Malo više sreće i mudrosti pokazali su Zagrepčani od Zadrana, koji su najveći poraz ove sezone "upisali" kada su raskinuli ugovor s Prestonom Knowlesom. S njim u momčadi, ovo bi zasigurno bila druga priča.

Kao u prethodnoj utakmici u Zagrebu, početak utakmice obilježila je serija trica Cibone, konkretno Marka Tomasa, koji je pogodio tri trice u nizu, te s jednom Bošnjakovom donio Ciboni vodstvo 9:12. Popela se ta prednost u jednom trenutku na 11:18, a pri 17:22 Cibona je imala priliku poentirati i lijepom prednošću ući u drugu četvrtinu. Loptu sa strane ipak je presjekao Vuković, te iz kontre, lijevom rukom, točno s pola terena, pogađa tricu sa sirenom.


View on YouTube

Tricom Cibona otvara i drugu četvrtinu a Zadar odgovara igrom bez playa, s Brzojom i Grayom kao graditeljima igre, što povratniku Brzoji otvara nekoliko lijepih prilika za poentiranje. Prvu spornu odluku suci donose pri rezultatu 30:30, kada Grayu bez osobitog povoda sude nesportski prekršaj u jednoj kontri Žorića. Žorić pogađa bacanja a Tomas u novom napadu dodaje tricu za svoj 17. poen, no nedugo nakon toga i radi treći prekršaj pa mora prisilno na klupu. Naglić igra s tri visoka igrača - Vukovićem, Ivanovom i Krajinom, što donosi prevlast u reketu, ali nekoliko Brzojinih promašenih napada u nizu rezultira novom prednošću Cibone na poluvremenu - 37:42.

Drugo poluvrijeme promašenom tricom otvara - Vladović, kojeg je malo tko očekivao na parketu večeras. Cibona nastavlja s dobrom napadačkom igrom, a Zadrovi igrači koriste Tomasov strah od četvrtog prekršaja, što ipak nije dovoljno za praćenje Zagrepčana.

- Probajmo odigrati pravi napad, na širinu, moramo individualno jače braniti Žorića, radimo penale, traži Naglić na minuti odmora.

Vladović promašuje novu nerezonsku tricu, ali Tomas pogađa novu za 44:54. Izvrsni Gray ubacuje dva teška šuta i smanjuje razliku, no suci još jednom propuštaju suditi Tomasu četvrti prekršaj u obrani, a ono što slijedi usmjerava utakmicu - namjerna osobna Krajine na Tomasu, pogođena oba bacanja i onda još trica iz dodatnog napada za plus 11 Cibone - 53:64. Dvije sekunde prije kraja Cibona drži 61:71, no Bašić iz trka, debelo iza pola terena pogađa tricu i daje još jednu nadu Zadru za preokret.

U posljednjoj četvrtini u nekoliko navrata Zadar ima napad na minus 5, ali tek Gray tricom smanjuje prednost Cibone na samo 2 poena (76:78) pet minuta prije kraja. Ciboni je voda u ušima, ne uspijevaju izvesti loptu ispod koša, Gray dobiva tri slobodna bacanja i nakon dugo vremena dovodi Zadar u vodstvo 79:78, prvi put nakon 28:27 iz prvog poluvremena. Rozić vraća vodstvo tricom i potom radi možda ključnu blokadu Ivanovu pri 79:81. Bošnjak tricom vraća na plus 5, a Zadru preostaju još tri minute jurnjave. Na 83:88, minutu prije kraja, Bašić promašuje oba bacanja, Tomas pogađa tricu i rješava priču oko pobjednika.

Posljednju utakmicu u životu za Zadar je odigrao Steven Gray, postigavši 18 poena, neke od njih iz vrlo teških situacija. Ivanov je odigrao vrlo dobru utakmicu sa 16 poena, Krajina i Brzoja dohvatili su po 14. Junak Cibone Marko Tomas stao je na 32 poena, Žorić je dodao 27.