Zadarski triatlonac Jacopo Butturini završio je 4. sezonu u bojama TK Zadra.
Nakon utrke u Jordanu u sprint distanci, Jacopo je uspješno zaključio natjecateljsku sezonu olimpijskim triatlonom u Maroku.

Utrka se održala u samom Agadiru prošli vikend, a zauzimanje 12. mjesta u ovoj utrci je donijelo Jacopu visokih 108 bodova. Važno je naglasiti da je zadarski triatlonac u 6 od 7 internacionalnih utrka osvojio bodove za hrvatsku reprezentaciju, uspjeh koji se ne pamti u seniorskoj muškoj kategoriji vec dugi niz godina.

- Možemo biti jako sretni sa ovom sezonom, pokušali smo iskoristiti svaku priliku koju nam je dao Hrvatski triathlon savez i mislim da je cilj postavljen na početku sezone uspješno postignut. Jacopo će sada imati 3 tjedna odmora tokom kojih cemo sa Savezom definirati ciljeve za 2019.godinu. Sigurna sam da ima još mjesta za napredak. Jedan od primarnih ciljeva su definitivno utrke svjetskih kupova i sakupljanje bodova na istima. Najbitnije je dati sve od sebe pa će i rezultati sami doći - prije ili poslije, kratko je prokomentirala Jacopova trenerica Kristina Skroče.