Veliki susjedski derbi između Zadra i Šibenika u 11. kolu HT Premijer lige prošao je mirnije od očekivanja. Osim Tornada koji je ispunio svoj sektor uz veliku poruku "Nitko drugi", ostatak dvorane (oko 4.000 posjetitelja) prilično je mirno pratio razvoj utakmice u kojem je Zadar brzo uspostavio rezultatsku kontrolu i na kraju došao do pobjede od 94:72.

U prvim minutama zaustavljen je daleko najopasniji igrač gostiju Martin Junaković, koji je pod pritiskom napravio nekoliko pogrešaka, dok je Zadar preko visokih igrača, a potom iza linije trice nakon sedam minuta igre imao 8 poena prednosti (16:8). Otvorila se tada "špina" i Junakoviću, kojeg Bašić nije mogao zaustaviti, pa je ovaj Šibenčanin do kraja prve četvrtine stigao do 13 poena, a posebno je bolna bila trica sa sedam metara u posljednjoj sekundi.

Kada je Bašić u 14. minuti pogodio tricu za 34:23, izgledalo je kao da se Šibenik počeo lomiti. Odgovor je stigao preko serije 0:8, odnosno dvije trice i dva slobodna bacanja. No gosti ipak nemaju kvalitetu protiv Zadra, a kako je Junaković opet "zaštopan" (nakon 13 poena u prvoj četvrtini do kraja utakmice nije postigao ni jednoga!) prednost je počela rapidno rasti. Na poluvrijeme se otišlo s "podnošljivih" 45:37, no u trećoj četvrtini otpor gostiju potpuno je slomljen.

Velike zasluge za to u ovoj utakmici je imao novi miljenik publike William Magarity. Nakon što je u 23 minute igre postigao 25 poena, ali i devet skokova i dvije blokade, trener Ante Nazor povlači ga na klupu uz velike ovacije tribina. Igrač koji je doveden iz drugog plana, kao onaj na koga će se računati u godinama koje dolaze, već u ovoj mogao bi puno značiti Zadru.

Treću četvrtinu Zadar je dobio rezultatom 21:14, pa je Nazor bez bojazni s klupe mogao dignuti "usidrene" Luku Tomasa i Juru Planinića. Puno bolje je svoje minute iskoristio Planinić, koji je postigao 7 poena.

Uz spomenutog Magarityja, kod Zadra je najbolji bio Luka Božić s 18 poena, a važne poene, dok je bilo potrebno, postizao je i Mario Little, kojeg je Nazor na koncu uspio i odmoriti. Kod gostiju nakon dugo vremena Junaković nije bio najbolji strijelac, već je to bio Pavao Paić s 15 poena.