Direktor Nogometnog kluba Zadar Svetko Ćustić uputio je novogodišnju čestitku u kojoj se osvrnuo na događaje koji su obilježili proteklu godinu u ovom drugoligašu te aktualno stanje u zadarskom nogometu.

- Prije svega, želim Vam sve najbolje u novoj godini, puno sreće, zdravlja, ljubavi i veselja.

Iza nas je još jedna teška i borbena godina, ali i godina iz koje ćemo svi u Nogometnom klubu Zadar, siguran sam, sačuvati vrlo lijepe uspomene.

Događaj koji je sigurno obilježio našu 2018. jest povratak u Drugu HNL, čime smo uspjeli ostvariti jedan od zacrtanih ciljeva, za kojega držim da je od vitalnog značaja za klub. Svakako ćemo pamtiti i povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje smo s ogromnim ponosom pratili četiri momka ponikla u našem klubu i njihove suigrače kako oduševljavaju svijet.

Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković, ali i Santini, Perica i ostali momci koji su prve nogometne korake napravili u našem klubu, najbolji su pokazatelj potencijala kojeg ima zadarski nogomet. Na nama je, a pritom mislim i na nas koji radimo u klubu, ali i na Grad Zadar i Hrvatski nogometni savez, da napravimo sve da taj potencijal iskoristimo, kako bismo se u budućnosti ponovno mogli veseliti i ponositi novim sportskim junacima.

Zadar, grad kojega je cijeli svijet, između ostaloga, upoznao i po nogometu, danas je, nažalost, grad bez pravog nogometnog terena. To je naša realnost i istina kojoj moramo svi pogledati u oči. Imamo naše Stanove, koje se trudimo iz dana u dan dovesti u pristojno stanje, no za to je potrebno još mnogo rada i ulaganja. Lijepo priznanje dobili smo prošle godine, kada smo organizirali dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo nogometašica, ali za dugoročan napredak kluba potrebno je mnogo više.

Uvjeti u kojima radi škola nogometa, koja je toliko dala gradu Zadru i hrvatskom nogometu, ispod su svake razine. Dovoljno je pogledati kako izgleda igralište Bagat, na kojemu naši mladići odrađuju najveći dio treninga, a boljega trenutačno u Zadru nemamo. To je nešto što se čim prije mora promijeniti i za što se svi zajedno moramo boriti svakoga dana, jer naša su djeca ono najvrijednije što imamo.

U protekle dvije godine u Nogometnom klubu Zadar dogodile su se velike promjene u svim segmentima rada, a jedna od stvari koja me čini posebno ponosnim je što smo značajno promijenili sliku kluba u javnosti. To su prepoznali mnogi, od naših navijača i sugrađana, preko nogometnih djelatnika diljem Hrvatske pa do naših bivših igrača, koji su dugo godina bili odbačeni od kluba. Zato će nam i ona slika četvorice srebrnih reprezentativaca, koji su nakon povratka iz Rusije posjetili Stanove, ostati u posebnom sjećanju.

Pred nama je nova godina u kojoj ćemo nastojati nastaviti zacrtanim putem, marljivo, pošteno, transparentno i nadasve s mnogo ljubavi graditi klub kakav Zadar zaslužuje imati. To neće biti nimalo lako, dapače, bit će još izazovnije nego do sada, ali nikada nisam bio od onih koji će se povući pred problemima, bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Čak ni onda kada su ti problemi plod nečega iz prošlosti, na što nitko od nas nije mogao utjecati.

Problema ima i bit će ih još, ali držim da ih kvalitetnim radom, snagom zajedništva i podrškom svih faktora u gradu Zadru, možemo nastaviti rješavati i paralelno s tim graditi našu pozitivnu priču. Hvala vam na dosadašnjoj podršci i još jednom želim vam sve najbolje u 2019. godini te da zajedno s našim klubom provedemo što više lijepih trenutaka.

S poštovanjem,

Svetko Ćustić

Direktor Nogometnog kluba Zadar