Zadar je večeras protiv Zaboka ostvario sve što se očekivalo uoči utakmice - osvojio je dva boda, pobjedu (90:66) je osigurao relativno rano u susretu i digao je samopouzdanje pred ključnu utakmicu ABA lige protiv Krke. Osim toga, napokon se razmahao i Žorić, koji je u 22 minute igre postigao 23 poena, pa ako je suditi po formi visoke linije Božić-Dašić-Žorić, mnogo će problema sa Zadrom imati i teži protivnici od Slovenaca. Vratio se i Vaughn na playmakeru, no čini se da će s te pozicije biti teško ostvariti neku značajniju prednost u utakmicama koje slijede.

Već na samom startu petorka Bašić, Little, Božić, Dašić i Žorić pokazala je da kvalitetom odskače od ove momčadi Zaboka. Ali to naravno nije dovoljno za pobjedu pa je Zabok zahvaljujući Baturu i Radovčiću poveo 6:9. No Zabočani ne mogu parirati visokoj Zadrovoj liniji, posebice raspoloženom Dašiću, a i u napadu, gdje ih čeka obrambeni zid sa Žorićem i Božićem. Nakon koša za 13:15 Zadar uzima kontrolu nad utakmicom te do kraja četvrtine hvata vodstvo 23:18. Prve minute nakon ozljede dobiva Kwame Vaughn, a s njim četvrtinu završavaju Brzoja, Marić, Vuković i Špralja.

Zadar je u manje-više ovakvom sastavu u drugoj četvrtini stekao prednost koja mu je omogućila mirniju utakmicu do kraja. Napokon je Žorić pokazao što zna i može, čak i dok još nije u optimalnoj formi. Uz tri polaganja i zakucavanje uspio je do kraja poluvremena, koje je završilo rezultatom 45:35, dohvatiti brojku od 13 poena. Treba reći da je na drugoj strani i u Zadru otpisani Luka Tomas ubacio 12 poena, te je uz Radovčića predstavljao jedinu pravu opasnost u napadu.

Ono što je započeto u drugoj četvrtini dovršeno je u trećoj. Praktički bez šuta izvana, u igri na polaganja i zakucavanja, Zadar je napravio seriju 16:5 i došao do 19 poena prednosti u 27. minuti igre. Inače raspoloženi strijelci posljednje dvije minute četvrtine odigrali su bez postignutog pogotka te je ona završila 65:46.

U posljednjoj četvrtini Zadar se nije bespotrebno trošio u obrani, a kako ni Zabok više nije puno očekivao od ove utakmice Zadrani su dobili priliku u napadu "namjestiti nišan" za utakmicu s Krkom, dobiti na samopouzdanju kroz lagane prolaze na koš. U takvoj igri Zadar je nekoliko puta vodio s 21 poenom razlike, a tricom Vukovića na kraju otišao je na +24.

Najbolji strijelac Zadra bio je Žorić s 23 postignuta poena, a s obzirom na to da je Nazor precizno izrotirao momčad u cijeloj utakmici, u kojoj su svi dobili barem 15 minuta na parketu, nitko od drugih nije postigao više od 10. Kod gostiju je najbolji bio Radovčić s 18 poena.