Na današnji dan prije 11 godina Zadar je ostao bez svog Hrvoja. Trećeg travnja 2008. Hrvoje Ćustić preminuo je u zadarskoj bolnici od posljedica ozljeda glave zadobivenih udarcem u zid na utakmici Prve HNL između Zadra i Cibalije odigranoj 29. ožujka. Nogometna ga je karijera nakon početaka u rodnom gradu (2000. - 2005.) te kratkog odlaska u Hajduk odvela u redove Zagreba, a dvije se godine poslije vratio u Zadar. Ćustić je mjesto u veznom redu zaslužio i u hrvatskim nacionalnim selekcijama U-20 i U-21, odigravši ukupno deset utakmica za boje svoje države.

Zadar i Hrvatska, a prije svega Hrvojeva obitelj i prijatelji, pretrpjeli su nenadoknadiv gubitak. Izgubili su sina, brata, ljubav, prijatelja, suigrača. Nogometaša, čije su najbolje godine tek trebale doći. Hrvoja ništa ne može vratiti, ali zato svakoga dana čuvamo uspomenu na njega - sjajnog sportaša i čovjeka, kojega nam je sudbina uzela sa svega 24 godine.

I ove godine Nogometni klub Zadar obilježio je tužnu obljetnicu polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom na mjestu Hrvojeva stradanja na stadionu Stanovi te na njegovom posljednjem počivalištu u Murvici.