Ismail Zulfić, vodeni superheroj iz Zenice, kako su ga mnogi prozvali, dječak je koji je rođen bez obje ruke te s deformiranom jednom nogom, ali ga to nije spriječilo da osvoji niz medalja u plivačkim kategorijama, proteklog je vikenda osvojio srca zadarske publike, javlja najtiražniji bosanskohercegovački list Dnevni Avaz.

Osmogodišnji dječak, naime, sudjelovao je na 4. Otvorenom regionalnom prvenstvu - Zadar za osobe s invaliditetom na zadarskom Višnjiku, gdje je doslovce pomeo konkurenciju u natjecanju na 50 metara leđno. Majka Elmina kaže kako je prije natjecanja imao je malu tremu, jer je bio najmlađi od svih.

- Bio je malo nervozan, jer su svi bili viši od njega. Svo je vrijeme govorio "Joj, vidi koliki su oni, hoću li ih moći pobijediti, priča Elmina.

Ali, kada je skočio u bazen, pomeo je konkurenciju u 25-metarskom bazenu.

- Na kraju, u svom stilu, Ismail je pobijedio na ovom natjecanju i ostavio ostale dva-tri metra iza sebe. Dok je išao prema nama, uz osmijeh je prokomentirao: "Vidiš, sve je moguće." Bilo mu je itekako drago i osjećao se ponosno.

Ističe da su i oni kao njegova ovbitelj itekako ponosni na svaki njegov uspjeh i hrabrost, jer nije jednostavno natjecati se.

Za uspješnog dječaka nema predaha. Nakon Zadra, već danas putuje u Sloveniju, u Velenje, gdje ga očekuje novo natjecanje. Ne krije da s nestrpljenjem očekuje da i tamo pokuša isplivati prvi.

- Svako natjecanje za mene je posebno i predstavlja neopisivu radost. Dat ću sve od sebe da postignem što bolji rezultat i u Sloveniji - kaže Ismail.


Kada nije na natjecanjima, Ismail redovno ide u školu, a na treninge utorkom i četvrtkom. - Ako ima vremena poslije škole, onda vrijeme provede vani s prijateljima, igra nogomet, vozi bicikl. Sve ga više zanimaju i automobili, kaže Elmina.