Natjecateljska sezona otvorena je za triatlonca TK Zadra Jacopa Butturinija s utrkom u Egiptu, U Sharm el - Sheiku  Jacopo je uspio osvojiti prve bodove za hrvatsku reprezentaciju zauzevsi ukupno 16. mjesto u utrci vrlo jake konkurencije.

Sama utrka imala je odgoden start zbog vrlo jakog vjetra. Plivčku dionicu Jacopo je odradio standardno dobro, nakon cega je samouvjereno odvozio gotovo cijelu biciklisticku dionicu potpuno sam u bijegu ispred drugih natjecatelja. Na trčanju je pokušao ostati medu sto  s višim pozicijama i iako su bodovi doneseni kući.

"Cilj je, u dogovoru s trenericom, bio kontrolirati trenutno pripremno stanje i naravno dati sve od sebe. Ipak je utrka drukcija od bilo kojeg treninga ili testa i bilo je bitno odraditi jednu odmah na pocetku sezona da vidimo gdje smo trenutno. Bodovi su tu, a to je najbitnije za napredak Reprezentacije i otvaranje mjesta mladim kategorijama. No, osobno nisam sasvim sretan mojom izvedbom. Znam da mogu puno puno bolje, izjavio je Butterini.

Jacopo ce sljedecu utrku odraditi u kineskom Dexingu, 20.04.2019 godine i to ce biti prva utrka u olimpijskoj distanci.

Odmah nakon utrke dolazi kuci na pripreme hrvatske triathlon reprezentacije koje ce se odrzati u Zadru od 22.-27.04/2019 godine pod vodstvom nase zadranke a ujedno i izbornice seniorske i juniorske kategorije Kristine Skroće, koja je vec dugi niz godina članica TK Zadra