Na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik danas počinje Drugi KK Diadora Open. Entuzijasti su ovogodišnji turnir proširili te će on trajati šest dana, od 20. do 25 . svibnja, zaključno s godišnjicom smrti najvećeg Zadranina i entuzijasta - Krešimira Ćosića. Cijeli događaj zamišljen je u tri dijela i započet će U13 natjecanjem, nastaviti seniorskim turnirom lokalnog karaktera s kojeg će finalisti dobiti pozivnicu za petak i subotu, kada će se odigrati završnica pod FIBA-inom ingerencijom. 

Za U13 natjecanje prijavljeno je deset sastava: Crna munja, Dream Team, Indijanci, Jaslice, Mišani, Oluja, Ratnici, Stanovi, Štakori, Vlado Bagat. Sastavi su svrstani u dvije skupine a prvu utakmicu danas s početkom u 16:20 sati odigrat će Jaslice i Štakori te je finale u srijedu u 18:40 sati - cjelokupan raspored može se naći na službenim stranicama www.kkdiadora.com, kao i na facebooku kluba. 

Seniorski turnir otvorit će danas u 19:40 Tripla i Adriatik. Uz njih tu je još 20 sastava koji su podijeljeni u šest skupina: Iskusni dabrovi, Thin Blue Line, Doktori, Kampo Kaštelo, Svi u 1, 1 u sve, Smiljevac UTD, Bude Borjan, A što bi tribali, X Factor, Mackovi puleni, HU Antonio Jurjević, Nean pojma, Grintavi, Brodarica, Prijestup, 3,4 punta, Staro gvožđe, 300, Profesori i Otpisani te je finale predviđeno za četvrtak u 22:20 sati. Prva tri sastava gradskog seniorskoga turnira dobit će novčane nagrade, a sve momčadi iz sva tri dijela turnira dobit će prigodne darove. 

Pobjednik trećega dijela turnira, za koji su se uz najjače hrvatske i zadarske momčadi već prijavila četiri snažna sastava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a očekuje se i najjači slovenski 3x3 sastav, dobit će novčanu nagradu od 1000 eura, pripadajuće FIBA-ine bodove i ulaznicu na jedini Challenger u Hrvatskoj, jedan od najjačih 3x3 turnira u Europi, onaj u Lipiku, kojeg je Središnji državni ured za sport kategorizirao među 21 vrhunsku sportsku manifestaciju koju će to najviše državno tijelo za sport sufinancirati.

U ponedjeljak i utorak prve utakmice predviđene su za 16:20 sati, u srijedu i četvrtak za 1 7 sati te bi te dane turnir trebao trajati do 23 sata, a satnica i raspored za petak i subotu bit će objavljeni naknadno. Sve dane turnira organizatori, koji su prošle godine sjajno organizirali turnir kojega su podržali mnogi poznati i koji je okupio iznimno velik broj gledatelja, osigurali su i primjerene aktivnosti izvan terena. U subotu je predviđen nastup Tornadela, predstavljanje knjige „ Baš je fora Diadora" Davida i Nebojše Gunjevića te će nakon odigranog finala i dodijeljenih nagrada sudionike obasjati dugi i bogati vatromet.