Danas u 17 sati na stadionu Stanovi juniori Nogometnog kluba Zadar igraju uzvratnu utakmicu finala prvenstva Dalmacije protiv Solina. Ulog je velik, jer osim naslova prvaka donosi i plasman u završne kvalifikacije na razini Hrvatske za Prvu HNL. U prvom susretu Solin je na domaćem terenu sretno slavio s minimalnih 1:0 pa je jasno što naši momci danas moraju napraviti da preokrenu rezultat.

- U Solinu smo izgubili i naravno da samim rezultatom nismo zadovoljni, ali vrlo je važno da smo na toj utakmici spoznali da smo kvalitetnija momčad od njih. Pobjednika je odlučila jedna pogreška, ali generalno mislim da smo bili bolja momčad i to kao gosti. Sada moramo napraviti sve da to dokažemo na domaćem terenu, pred našim navijačima koji će, siguran sam, doći u lijepom broju - kaže Josip Butić, trener juniora Zadra.

Cijele sezone zaadrski mladići pružaju odlične igre i pobjeda u ovom dvoboju bila bi velika nagrada za sav uloženi trud i rad tijekom godine.

- Motiv je sigurno najveći mogući, jer smo svjesni što bi našem klubu značio povratak u Prvu HNL juniora. To je liga koja se posljednjih godina jako podigla i kvalitativno i medijski i na svaki drugi način i bila bi velika stvar da Zadar ponovno zaigra u društvu najboljih hrvatskih klubova. Današnja utakmica je prvi preduvjet da to postignemo i sav fokus je sada na njoj. Vjerujem u moje igrače, vjerujem da smo bolja momčad od Solina i da ćemo to pokazati na terenu.

Mnogi zadarski nogometni zaljubljenici već neko vrijeme s nestrpljenjem očekuju ovaj susret. Ulaz na Stanove je slobodan i za očekivati je da će naši Zadrani imati pravu podršku s tribina.

- I ovom prilikom pozivam sve naše navijače, roditelje, prijatelje, djecu iz škole nogometa i ostale da nas dođu podržati. Mojim igračima će to puno značiti i siguran sam da će ostaviti srce na terenu za Zadar svoj, kako bismo svi zajedno napravili još jednu veliku stvar za naš klub - zaključio je trener Zadra.